Curriculum vitae

Ruth Eisen is geboren in 1961 in Duitsland en verhuisde in 1987 naar Wageningen, Niederlande. Zij volgde verschillende studies o.a. sociaalpedagogiek, lerares meditatief schilderen en kunstzinnig coach. Ruth Eisen is lid van Kunstbemiddeling en Kunstuitleen Kursten.

Sinds 1997 werkt zij als beeldend kunstenaar en kunstzinnig counselor in haar kunstatelier te Wageningen en op locaties elders. Zij geeft creatieve schilder of tekenworkshops aan organisaties en particulieren. Ze werkte o.a. bij Stichting Ons Pardon, Stichting Noodopvang, Studentenpastoraat Wageningen. Daarvoor werkte ze als coordinator bij de Vrijwilligerscentrale Wageningen, bij Stichting Vluchtelingenwerk Wageningen en als sociaalpedagoge in een doveninstituut in N├╝rnberg - Duitsland.

Sinds 2013 richt ze zich op het geven van creatieve dagbesteding aan ouderen of mensen met een handicap. Zo geeft zij sinds enkele jaren schilderles aan mensen met beginnende dementie in de zorg- wooncentra van September op de locaties in Wageningen, Arnhem en Zevenaar. Men kan haar als dagbestedingscoach inhuren zowel voor groepsbegeleiding als individueel bij mensen thuis. Ze volgt regelmatig scholingen o.a. bij tekenschool Kolam Zuthpen. In 2016/2017 volgde ze een jaartraining bij de vrije academie t'Pad te Kesteren. In 2016 en 2017 heeft Ruth Eisen zich meer verdiept in de meditatieve tekenmethode ZEN ZIEN TEKENEN. Ze volgde daarin weekends en cursussen. In 2018/2019 volgde ze ter verdieping meditatieve boetseerlessen op antroposofische grondslag in Driebergen. Verder is ze betrokken bij Stichting Leven in Aandacht in de traditie van Thich Nhat Hanh. Ze neemt actief deel aan de meditatiegroep te Wageningen. Meditatie en mindfulness is een heel belangrijk onderdeel zowel in haar dagelijks leven als ook in haar werk als kunstzinnig coach en kunstenaar. Sinds een aantal jaren biedt ze daarom ook Zen Zien Tekenen aan en meditatief boetseren en schilderen.

Haar schilderijen exposeerde ze regelmatig. Echter is haar focus op dit moment schilderen in opdracht bijv. op dit moment voor een woonkamerproject in Duitsland. Zij heeft verschillende prijzen voor haar schilderontwerpen gewonnen, o.a.van de gemeente Wageningen en van Heinz B.V. te Elst. Particulieren, bedrijven en organisaties in binnen- en soms in buitenland zoals bijvoorbeeld de gemeente Wageningen, het Ministerie van Verkeer en Waterstaat te Lelystad en Herbstreith&Fox, Duitsland hebben kunstwerken van Ruth Eisen aangekocht.

Zelf